Pages

dilluns, 9 de juliol del 2012

MXtrem Margalef

Aquí estem, ja per la plana, ben cansats després del que ha estat un gran finde d'escalada a Margalef. És curiós que et desplacis fins allà amb un objectiu diferent del de tocar l'increïble conglomerat que hi ha per allà, però n'hi havia muntada una de bona i l'ocasió s'ho valia... Festival MXtrem (Margalef)!!!



Així doncs dissabte al matí poso direcció a aquest petit poble del Montsant, al que arribem sobre les 11. Ràpidament crida l'atenció la nova estructura de Gàrgola muntada especialment per aquest dia, així com els numerosos stands de les marques que han col·laborat, entre els quals hi havia els amics de Vèrtic, i també Tenaya i Edelrid-Vaude, sempre apostant per events fanàtics, juntament amb molts altres que van posar de la seva part per proporcionar als Organitzadors tota l'ajuda possible. I va sortir molt bé! I també la Sara havia decidit celebrar el seu aniversari allà doncs era un molt bon dia per fer-ho, amb festa assegurada ;-)

Zona Mxtrem
I bé, inscripcions i a tivar! Al matí la calor era bastant intensa, sort dels vaporitzadors que ajudaven a refrescar-se i d'algun arbre a l'ombra al costat del riu, sinó més d'un s'hi queda... jeje 
Al principi em va costar una mica arrancar, no sé si era per la temperatura, perquè venia cansat o adormit o una combinació de tot però poc a poc vaig anar-me trobant més bé i així fent els blocs... mentrestant els màquines els feien ràpid i cap a descansar o bé d'altres s'esperaven a que arribés l'ombra de la tarda. Jo no podia permetre'm aquest luxe si volia fer-los tots, així que parada de 10-15min per dinar i encara gràcies. Les classificatòries acabaven a les 16 30h i em vaig quedar sense fer un bloc, ja no tenia ni forces ni pell així que tocarà veure les finals com a públic. En qualsevol cas és igual perquè si hagués passat no hagués pogut fer res, el que toca és anar-se posant fort per poder fer aquest tipus de blocs amb un-dos pegues.

Leo - final

Berta - final

Nacho - final
I bé, a quarts de vuit les finals, comencen sub-18 mixte i absoluta femenina, hi ha 5 blocs d'estils variats. A la categoria de promeses en Chaiyà ràpidament deixa clar que no hi hauran opcions fent al flash els blocs, per la seva banda en Pol també els va fen tots... si hagués entrat més concentrat també hagués pogut fer-los al flash això segur, però bueno les compes són així. La tercera posició serà per a Pau Jover, sense desmerèixer a les noies que també pujen amb un nivell molt bo. Pel que fa a femenina hi ha un duel interessant entre la Berta i l'Eileen Jubes, al final guanya la primera. La tercera posició se l'emporta l'Helena Alemán.

A continuació surten els participants de la categoria masculina, 10 bous han passat a la final realitzant tots els blocs puntuables de la classificatòria. Tenen també 5 blocs per a l'ocasió, similars als de les altres categories amb retocs per canviar la dificultat, en algun bloc va augmentar considerablement diria jo... El primer top per l'Edu M., a continuació en Nacho realitza el que semblava el bloc més difícil, fent un bloqueig exagerat d'un mono, i bé els competidors van fent... ah sí, n'hi ha un que va flotant d'un bloc a l'altre, no és altre que en Carlos Catari que amb la finura que el caracteritza va fent un bloc i altre, deixant-nos a més d'un impressionats, n'hi ha que mantenen la forma tot i no haver pogut escalar durant molts dies. Així doncs s'emporta una gran victòria, segon en Nacho i tercer l'Edu Marín.


Carlos Catari Bloc 1 from Lluís Saló on Vimeo.


Nacho Sánchez Bloc 1 from Lluís Saló on Vimeo.

A continuació encara queden els lances i la festa, això per a alguns, d'altres preferim retirar-nos a una hora decent a descansar doncs el diumenge volem aprofitar que estem a Margalef per anar a tocar roca. La veritat és que va ser un dia  poc fructífer doncs estava cansat, i encara pitjor, una punta del dit oberta i unes quantes més a punt... Amb en Carlos anem al Culample4, no hi havíem estat mai i ens n'havien parlat molt bé... Personalment l'escalada ( al menys de les vies que vaig fer) no em va agradar, tot i que el lloc és espectacular. Vaig provar un 6c per "escalfar" on bàsicament s'havia de tivar de peus i els dits només per aguantar l'equilibri... a la part de dalt ja són forats i es pot manxar però bueno aquí ja és igual. Llavors anem a un 7a+ on ja flipo en colors, després de recórrer una gran fisura amb cantarral arribes a la sortida on t'has d'inventar un pas de microregles i un bloqueig a pillar un lateral per xapar, això si pots doncs alguna xapa està lluny... aquí ja dic an Carlos que pilli doncs no sé pas a què estic jugant. I d'aquí fins a dalt encara ha darribar el millor, un bloqueig d'un mono a pillar un tridit i llavors sí que ja està, això sí, vigila anant a la reunió que hi ha aleje en diagonal i a sobre si toca el sol de cara no veuràs res. Bueno, no sé escalar aquest tipus de vies, això està clar, ara el tema està en com millorar-ho, suposo que és qüestió de temps i pràctica, com tot.

D'aquí decidim anar a entrenar al Sikau tot, a la cova del laboratori. Al primer pegue la repeteixo doncs ja l'havia fet fa 2 anys... i la veritat és que aquí em moc bé, si hi ha barra i pots tivar de braç ja és diferent. Al segon ja veig que vaig fos i no la puc tornar a encadenar, així que decideixo desmontar i deixar-ho per avui. En Carlos també està cansat i ja li va bé. Marxant ja ens fixem amb la Photoshot, una via que fa temps que vull provar, a veure si un dia la visito. Recollim en Pol i en Caba a la tenda i marxem cap a casa.

Magradaria agaïr a tots els organitzadors i col·laboradors del festival Mxtrem doncs ha estat una molt bona feina, m'ho vaig passar molt bé i estic segur que la majoria també, així que ja espero la data de l'any que ve per marcar-la al calendari! Felicitats a tots per fer-ho possible.