Pages

dimarts, 26 de juny del 2012

La Rambla

Aquest és el segon post que dedico exclusivament a una via, després del d'Action Direct. No és que hi hagi hagut cap encadenament nou ( que jo sàpiga) en el que portem d'any, però avui he vist un altre cop un dels videos de la Rambla deambulant per internet i he pensat, perquè no? Doncs bé, aquí el teniu, no serà pas l'última via a la que li dedico un post,  el que costarà més és que jo pugui encadenar-ne alguna doncs de moment en passar-hi per sota algun dia en tinc més que suficient, i és que no és per mortals pel que sembla, no? jeje

Via oberta al 1994 per Alex Huber, que va realitzar la primera ascensió després de baixar la reunió de la posició inicial. Fins allà, després d'encadenar-la, va proposar 8c+. Tot i que ell pensa que amb la part superior, tal i com l'havia equipat per primer cop, la via no hauria de pujar de 9a, el cert és que la primera ascensió de la Rambla original va córrer a càrrec de Ramón Julián "Ramonet". Actualment es considera un sòlid 9a+.

La via es troba situada a Siurana, sector El Pati, recorrent una placa desplomada, amb algun pas a bloc bastant aleatori a la part superior. Molts escaladors esportius de primer nivell la han provat, fins al moment les ascensions de la línia original que  sàpiga són 7. Sempre queda la discussió de si utlilitzar el repòs de la vira fa variar la dificultat, o forma part de la via ( veure minut 1:29 del vídeo de l'Adam O. , la llosa assenyalada), però el que veritablement importa és que és un viote en majúscules, una línia coneguda per la majoria de frikis esportius, tanmateix a l'abast de molt pocs. 

(FA primera reunió Alex Huber )

La Rambla original
1- Ramon Julian (FA) 2003
2- Edu Marin 2006
3- Chris Sharma 2006
4- Andreas Bindhammer 2007
5- Patxi Usobiaga 2007
6- Adam Ondra 2008
7- Enzo Oddo 2011






I encara que no la hagi pogut fer, un pegue llegendari de l'Andrada a la mateixa via, de la pel·lícula País de Roca, per mi juntament amb The Fanatic Search i Progression de les que més m'han motivat:

2 comentaris:

oriol ha dit...

burfff!! l'estadistica no surt ni a una ascenció per any de mitja....

QUO... avui m'he llevat matemàtic! :)

Lluis Salo ha dit...

Ja veus Uri, una via psicològicament molt dura també...o això diuen els lolos jeje

vinga ens veiem!!!