Pages

dilluns, 28 de maig del 2012

Edelrid Eagle 9.8mm rope review

Aquesta corda és la que he estat utilitzant aquest any,  al menys durant els períodes que no he estat lesionat, que si bé no han estat masses dies, si que m'han permès posar la corda sota situacions de més fred, calor, pols, pluja, caigudes, etc. El report el  tenia preparat des de feia algun dia, avui he acabat d'enllestir algun detall i a continuació us faré una petita valoració del que he pogut observar.
Edelrid Eagle 9.8mmx70m

El diàmetre de 9.8mm resulta molt còmode per fer passar la corda per qualsevol assegurador, mantenint una mida prou gran per quedar bloquejada de la majoria de dispositius, i amb un pes ( 63 g/m) que resulta còmode tant per aixecar la corda quan es porten molts metres escalats, com per transportar-la en aproximacions a vies de caire més alpí.

La còrda, òbviament, és per fer servir en simple i per vies esportives, això si, no hi ha cap problema per encordar-vos amb ella en una via de varis llargs doncs com ja he dit abans el pes no és cap problema. Per si fos poc, ve amb el tractament Pro Shield per fer-la més resistent a condicions que desgastarien ràpid la corda, com la pols, o bé en situacions de pluja i neu, i amb el Thermo Shield que permet un maneig excel·lent fent la funda més robusta amb un 0% de lliscament de la funda.


La Eagle 9.8mm juntament amb altre part del material Edelrid-Vaude
Personalment estic molt content d'ella, si bé és cert que no la he utilitzat durant massa temps m'ha anat molt be en tot tipus de situacions. Estic especialment satisfet del dinamisme alhora d'aturar caigudes, doncs la força d'impacte és molt baixa i atura el vol de l'escalador més suaument que altres cordes que havia tingut, però quan s'ha de treballar una via i et penges d'alguna assegurança el xiclet no t'impedeix quedar a l'altura que vulguis, cosa que sí que passa amb altres cordes dinàmiques. Per últim, la maniobrabilitat quan s'ha de xapar o assegurar és molt bona, quedant al punt mig entre massa rígida i massa flexible, i el fet que la funda no llisqui ajuda molt per evitar possibles enredades.

Si dubteu de quina corda triar per fer esportiva, aquesta és una opció que us recomanaria que consideréssiu, i ja sabeu, ara no hi ha excusa per no volar!!!

La corda està disponible en varis colors, i 60, 70 i 80m de longitud. Aquí la taula d'aspectes tècnics:


Diameter (mm)
Rope type
Weight (g/m)
Sheath proportion (%)
Number of falls
Impact force (kN)
Dynamic elongation (%)
Static elongation (%)
Sheath slippage (mm)

    9,8
1
63
34
7
9,4
28

7,6
0


2 comentaris:

Marieta ha dit...

sí senyor! Com t'ho curres ;) però tens tota la raó, per mi és la millor corda que he tingut mai.

Lluis Salo ha dit...

Ja veus , funciona molt bé, ara a encadenar-ho tooot jeje petons ens veiem!